ΚΟΣΜΟΣ

Διακρίσεις στο Βιετνάμ: Απέλασαν τον «Κιμ Γιονγκ Ουν» αλλά άφησαν τον «Ντόναλντ Τραμπ»

Διακρίσεις στο Βιετνάμ: Απέλασαν τον «Κιμ Γιονγκ Ουν» αλλά άφησαν τον «Ντόναλντ Τραμπ»

Στην απέλαση ενός Αυστραλού κωμικού – σωσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντηση του πραγματικού ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησαν οι αρχές του Βιετνάμ.

Ο σωσίας του Κιμ, το καλλιτεχνικό όνομα του οποίου είναι Χάουαρντ Χ., εμφανίστηκε στο Ανόι την Παρασκευή μαζί με το συνάδελφό του, Ντόναλτρ Τραμπ, προσελκύοντας την προσοχή του κόσμου, αλλά και τα φλας.

Λίγη ώρα αργότερα περίπου δέκα αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σημείο την ώρα που τηλεοπτικό δίκτυο έπαιρνε συνέντευξη από τους δύο κωμικούς, ζητώντας τους να σταματήσουν το σόου που είχαν στήσει.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (25/02) από το ξενοδοχείο του ο Χάουαρντ Χ., κάτοικος Χονγκ Κονγκ, κατήγγειλε ως ψευδή τη δικαιολογία που παρουσίασαν οι αρχές του Βιετνάμ για την απέλασή του, ότι δηλαδή δεν είχε έγκυρη βίζα.

«Ο πραγματικός λόγος είναι ότι γεννήθηκα έχοντας το ίδιο πρόσωπο με αυτό του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα», τόνισε προτού εισέλθει σε ένα όχημα συνοδευόμενος από τρεις ένστολους Βιετναμέζους.

Από το αεροδρόμιο ο Χάουαρντ Χ. επέκρινε τους Βορειοκορεάτες λέγοντας ότι «δεν έχουν χιούμορ», ενώ πρόσθεσε ότι «η σάτιρα είναι ένα ισχυρό όπλο».

Αντίθετα, οι αρχές του Βιετνάμ επέτρεψαν στο σωσία του Ντόναλντ Τραμπ, που ονομάζεται Ράσελ Ουάιτ και κατάγεται από τον Καναδά, να παραμείνει στη χώρα χωρίς όμως να κάνει δημόσιες εμφανίσεις ως… Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι ο πραγματικός Ντόναλντ Τραμπ έχει αίσθηση του χιούμορ, διότι (ο Ράσελ)παραμένει εκεί (στο Βιετνάμ). Είτε αυτό, είτε δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το εισιτήριό του για τον Καναδά», σχολίασε ειρωνικά ο Χάουαρντ Χ.

Οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν ένα φιλί μπροστά στις κάμερες πριν από την αναχώρηση του Χάουαρντ Χ.

«Σε παρακαλώ, όχι ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε ο σωσίας του Κιμ στο συνεργάτη του.

Ο Χάουαρντ Χ. είχε αντιμετωπίσει προβλήματα και τον Ιούνιο όταν είχε εμφανιστεί στη Σιγκαπούρη πριν από την πρώτη σύνοδο μεταξύ Κιμ και Τραμπ: τον είχαν κρατήσει κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο αεροδρόμιο και του είχαν ζητήσει να παραμείνει μακριά από το σημείο που θα διεξαγόταν η σύνοδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ