ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ με τη δολοφονία 55χρονης μητέρας από αστυνομικούς

Σάλος στις ΗΠΑ με τη δολοφονία 55χρονης μητέρας από αστυνομικούς
Τα νέα αυτά περιστατικά σημειώθηκαν μόλις δύο ημέρες μετά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας που έγινε στο Σικάγο. Joshua Lott/Getty Images/Ideal Images

Ένα νέο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των δολοφονιών αθώων πολιτών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επέμβαση της αστυνομίας του Σικάγο σε οικογενειακό διαπληκτισμό σημαδεύτηκε από τη δολοφονία τριών ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν και μια γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών.

Σε ανακοίνωση της, η αστυνομία δήλωσε ότι παρενέβη σε μια συνοικία έπειτα από κλήση που δέχτηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό άτομο και ένας από αυτούς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο άτομα.

Μια 55χρονη γυναίκα τραυματίστηκε κατά λάθος και βρήκε τραγικό θάνατο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι δύο μαύροι, η Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και ο Κουιντόνιο Λεγκρίρ, ένας 19χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ο Λεγκρίρ υπέφερε από ψυχικές διαταραχές και απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, κάτι που ήταν αιτία για να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της είχε ζητήσει να δεχτεί τους αστυνομικούς.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε έναν ένοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια επέμβασης κατά μιας «εφόδου που ήταν σε εξέλιξη». Ο άνδρας τραυματίστηκε και λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ