ΚΟΣΜΟΣ

Πυροσβέστες έσωσαν χοντρούλη αρουραίο που... σφήνωσε σε φρεάτιο

Πυροσβέστες έσωσαν χοντρούλη αρουραίο που... σφήνωσε σε φρεάτιο
screen grab από βίντεο

Σε μια ασυνήθιστη διάσωση προχώρησαν πυροσβέστες στην πόλη Μπένσχαϊμ στη Γερμανία, οι οποίοι δέχτηκαν μια πρωτόγνωρη επείγουσα κλήση.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν έναν… παχουλό αρουραίο, ο οποίος είχε κολλήσει σε φρεάτιο αποχέτευσης, στην προσπάθειά του να βγει στην επιφάνεια,

«Το μεγαλόσωμο για τα δεδομένα του τρωκτικό, είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω» ανέφερε ο Μάικλ Σερ ένας από τους διασώστες σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο αρουραίος προσπαθούσε επί πολλή ώρα μάταια να ξεφύγει. Ο απεγκλωβισμός του, ωστόσο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση: όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, επιστρατεύτηκε μια ολόκληρη ομάδα πυροσβεστών.

Αρχικά ένας πυροσβέστης τον έπιασε με μια θηλιά, ενώ οι υπόλοιποι με ειδικά εργαλεία σήκωσαν το φρεάτιο. Τότε ο πυροσβέστης προσπάθησε να σπρώξει τον αρουραίο από τα πόδια προς τα πάνω για να τον βγάλει. Μετά από λίγη προσπάθεια, τελικά τα κατάφεραν και τον άφησαν και πάλι ελεύθερο στο φρεάτιο.

«Ακόμα και τα ζώα αξίζουν το σεβασμό μας», απάντησε ο διασώστης του μικρού τρωκτικού, σε αρκετούς περαστικούς που αναρωτήθηκαν πόσο κόστισε αυτή η επιχείρηση.

Δείτε το βίντεο:

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ