ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο φρίκης από το Κάιρο: Άνθρωποι τυλιγμένοι στις φλόγες τρέχουν να σωθούν

Βίντεο φρίκης από το Κάιρο: Άνθρωποι τυλιγμένοι στις φλόγες τρέχουν να σωθούν
AP/ Nariman El-Mofty

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σταθμού καταγράφει την απόλυτη φρίκη και τις σκηνές πανικού που επικράτησαν από τη σύγκρουση τρένου που προκάλεσε πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καϊρου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 20 άτομα.

Οι εικόνες είναι σκληρές και μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου: Άνθρωποι τυλιγμένοι στις φλόγες τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Λόγω της διαρροής καυσίμου από το τρένο, οι φλόγες τύλιξαν τα πάντα στο πέρασμά τους, «καταπίνοντας» τους περαστικούς.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», 20 νεκροί και 43 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Προσοχή, πολύ σκληρές εικόνες:

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα πυκνού μαύρου καπνού να βγαίνουν από το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού Ραμσίς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε μία δεξαμενή καυσίμων διερχόμενου τρένου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε όταν το τρένο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε τοιχίο στο σταθμό.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο επικράτησαν σκηνές πανικού, με τους πολίτες να επιχειρούν να σωθούν από τις φλόγες.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Είδα τουλάχιστον εννέα απανθρακωμένα πτώματα στο έδαφος», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ