ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτική συνδρομή στις πλημμύρες της βόρειας Αγγλίας

Στρατιωτική συνδρομή στις πλημμύρες της βόρειας Αγγλίας
Στην ιστορική πόλη του Γιορκ έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές στις πλημμύρες της βόρειας Αγγλίας REUTERS/Phil Noble

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες που πλήττουν την βόρεια Αγγλία και ειδικά την πόλη του Γιορκ αναγκάζουν την βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μέσω twitter στους ήδη υπάρχοντες 300 στρατιώτες θα προστεθούν άλλοι 200. Παράλληλα στην περιοχή επιχειρούν ήδη εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και οι τοπικές αρχές. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, δύναμη 1.000 στρατιωτών θα κινητοποιηθεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε επίσης ότι το σύνολο των μέτρων προστασίας από τις πλημμύρες, που επικρίθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, θα επαναξιολογηθεί. «Τα φράγματα αντιπλημμυρικής προστασίας, μόνιμα και προσωρινά, έπαιξαν βασικό ρόλο, αλλά είναι σαφές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε τόσο πολύ που αυτά υπερχείλισαν, και πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο", είπε στο BBC.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ σήμερα αναμένεται και επίσκεψη του βρετανού πρωθυπουργού στις περιοχές που επλήγησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ