ΟΑΧΟ: «Τοξικό χημικό» χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της Ντούμα στη Συρία
Οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα, ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την πολιορκούσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.
Η επίθεση στις 7 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κι οδήγησε στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της συριακής κυβέρνησης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Οι πληροφορίες που συνέλεξε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) παρείχαν «βάσιμους λόγους ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα τοξικά χημικά την 7η Απριλίου του 2018».
«Αυτό το τοξικό χημικό περιείχε… χλώριο. Το τοξικό χημικό ήταν πιθανό μοριακό χλώριο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.
Το ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη, τα νεύρα Ερντογάν για το «άδειασμα» στον ΟΗΕ και το «αμετακίνητο» Παρίσι
09:05
Κίνηση: Απροσπέλαστος ο Κηφισός, μποτιλιάρισμα σε Συγγρού και Κηφισίας-Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:49
Ξενόπουλος, Magic De Spell και Toulouse-Lautrec: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:46
Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών: Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
08:39