ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκε από το κώμα 31χρονη που είχε δεχθεί έξι σφαίρες στο Μπατακλάν

Βγήκε από το κώμα 31χρονη που είχε δεχθεί έξι σφαίρες στο Μπατακλάν
Φωτό αρχείου REUTERS/CHARLES PLATIAU

 Από την κωματώδη κατάσταση που είχε πέσει μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν επανήλθε μια 31χρονη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, η Laura Croix είχε πυροβοληθεί 6 φορές στο στήθος και τη κοιλιακή χώρα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μία από τις σφαίρες που δέχθηκε πέρασε ξυστά από την καρδιά της.

Σύμφωνα με τους Sunday Times που επικαλούνται τις μαρτυρίες συγγενών του θύματος, η 31χρονη υποβλήθηκε σε δέκα διαδοχικές επεμβάσεις, ενώ πέρασε δύο ολόκληρες εβδομάδες σε κώμα, προτού τελικά επανακτήσει τις αισθήσεις τις και αρχίσει ξανά να μιλά.

Να σημειώσουμε ότι η 31χρονη τραγουδίστρια στο επάγγελμα υπέστη από τις επιθέσεις ακρωτηριασμό σε δύο από τα δάχτυλα της, ενώ οι γιατροί προέβησαν σε τραχειοστομία προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Ειδικότερα, ο αδερφός του θύματος, αναφέρει, χαρακτηριστικά στην αμερικανική εφημερίδα: «Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μάθει ήταν τι συνέβη. Έχει φοβερούς εφιάλτες. Ήξερε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί. Έχει όμως πολλές απορίες. Θυμάται να άκουσε τους τρομοκράτες να φωνάζουν Allahu Akbar».

Αξίζει να τονίσουμε ότι, οι γαλλικές και βελγικές βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση των τρομοκρατών και των φερόμενων ως συνδέσμων τους στις τραγικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Πέρα όμως από τα θύματα των επιθέσεων, οι συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες φαίνεται πως έχουν βαρύ αντίκτυπο και στη γαλλική και βελγική οικονομία. Γάλλοι και Βέλγοι φέρονται να έχουν χάσει την όρεξη για βόλτες και χριστουγεννιάτικες αγορές, με μοναδικό «κερδισμένο» από τα δραματικά γεγονότα, το διαδικτυακό εμπόριο.

Ούτε ο τουρισμός όμως φαίνεται να έμεινε ανεπηρέαστος και όπως σημειώνουν οι ξενοδόχοι οι κρατήσεις εμφανίζουν σοβαρή κάμψη με διάχυτη ωστόσο την αισιοδοξία για επικείμενη ανάκαμψη.

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο αριθμός των κινέζων τουριστών εμφανίζεται μειωμένος κατά 30%, ενώ των Ιαπώνων και των Αμερικανών, κατά 80%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ