ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Τέλος στην εκστρατεία κατά του Γιούνκερ

Ουγγαρία: Τέλος στην εκστρατεία κατά του Γιούνκερ
AP Photo/Pablo Gorondi

Με την δικαιολογία ότι ολοκληρώθηκε η εκστρατεία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως σταματά την αφισοκόλληση κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον οποίο κατηγορεί ότι στηρίζει την παράτυπη μετανάστευση.

«Οι Ούγγροι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι είδους σχέδια υπέρ της μετανάστευσης προετοιμάζονται από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών» έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς στα αγγλικά.

«Για αυτό ακριβώς αναλάβαμε αυτήν την ενημερωτική εκστρατεία (…) η οποία φθάνει στο τέλος της, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, την 15η Μαρτίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εκστρατεία αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη ενώ με αμηχανία παρακολουθούσε το Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει και οι Όρμπαν. Μάλιστα ο υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΕ Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του είχε πει ότι η επιλογή του Ούγγρου πρωθυπουργού ζημίωσε το Λαϊκό Κόμμα.

«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αναμένω από εκείνον να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτές τις ενέργειες» είπε ο Βέμπερ απευθυνόμενος στον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Η ουγγρική εκστρατεία αφισοκόλλησης ξεκίνησε πριν από μιάμιση εβδομάδα με το σύνθημα «Εσείς, επίσης, έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε τί προετοιμάζουν οι Βρυξέλλες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, εντούτοις, στα μηνύματά του στο Twitter ότι «αν και η ουγγρική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ακούσει κάθε κριτική, η απόφαση του ουγγρικού λαού είναι σημαντικότερη στα μάτια μας από την κομματική πειθαρχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ