ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Εχθροί της Τουρκίας οι Ελληνοκύπριοι

Ερντογάν: Εχθροί της Τουρκίας οι Ελληνοκύπριοι
(Presidential Press Service via AP, Pool)

«Εχθρούς της Τουρκίας» χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης στην ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας του ότι «συμπορεύεται με τους Ελληνοκύπριους».

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στην βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων. Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκύπριων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη λεκτική επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τις ανακοινώσεις για το κοίτασμα μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ. Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, σε ομιλία του στη Ρίζε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως αγοράστηκε και το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, το γεωτρύπανο ονομάζεται «Γιαβούζ», που σημαίνει δυνατός.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, το γεωτρύπανο αναμένεται να σταλεί στην Κύπρο για γεωτρήσεις.

«Πήραμε το νέο μας γεωτρύπανο. Το πρώτο μας γεωτρύπανο που το ονομάσαμε `Πορθητής` εξακολουθεί να κάνει ακόμη δραστηριότητες στα ανοιχτά της Αττάλειας. Πήραμε το δεύτερο γεωτρύπανό μας και του δώσαμε το όνομα ‘Γιαβούζ’. Το φέραμε στην Τουρκία και το δέσαμε στα ανοιχτά της Γιάλοβας (στο ναυπηγείο). Μετά τις εργασίες συντήρησης και ελέγχου και το ‘Γιαβούζ’ θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες γεώτρησης στη Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το «Γιαβούζ» έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή και είναι ένα από τα 16 μεγαλύτερα γεωτρύπανα του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ