ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλίο με τις καλύτερες ατάκες Πούτιν έφτιαξαν θαυμαστές του

Βιβλίο με τις καλύτερες ατάκες Πούτιν έφτιαξαν θαυμαστές του
REUTERS/Alexei Druzhinin/Sputnik/Kremlin

Μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες ατάκες του Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσαν σε ένα βιβλίο θαυμαστές του Ρώσου προέδρου, στέλνοντας αντίγραφά του στο Κρεμλίνο και υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το ιδανικό δώρο εορτών προς τους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Το βιβλίο των 400 σελίδων τιτλοφορείται "Οι Λέξεις που αλλάζουν τον κόσμο" και δεν είναι τίποτα άλλο από την πιο πρόσφατη εκδήλωση θαυμασμού των οπαδών του επικεφαλής του ρωσικούς κράτους και η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων αφιερωμένων σε αυτόν, από αρώματα έως βότκα.

«Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι όλα όσα λέει ο Πούτιν γίνονται πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου, Αντόν Βολοντίν, προσθέτοντας ότι «καταγράφουμε τις δηλώσεις του και επιβεβαιώνουμε αυτήν την ιδέα».

Μεταξύ των αποφθεγμάτων που επελέγησαν είναι η απειλή του Ρώσου προέδρου να «ξεκάνει» τους Τσετσένους μαχητές που βρίσκονται «στον περίβολο» της Ρωσίας, ο ισχυρισμός του ότι η Κριμαία θα παραμείνει ένα «αναπόσπαστο» τμήμα της Ρωσίας και μια περίεργη δήλωση προς τη Λετονία, όταν είπε στη Ρίγα ότι το μόνο που μπορεί να αναμένει να λάβει από τη Μόσχα είναι «τα αυτιά ενός νεκρού γαϊδάρου», μια ρωσική έκφραση συνώνυμο του «τίποτα», μετέδωσε το ΑΠΕ.

Σε άλλες δηλώσεις του διαφαίνονται ξεκάθαρα τα πατριωτικά αισθήματά του. «Για εμένα η Ρωσία είναι ολόκληρη η ζωή μου», λέει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ σε άλλα σημεία εκφράζεται η δυσφορία του για τη δυτικού τύπου δημοκρατία ή τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Η οργάνωση Network που εξέδωσε το βιβλίο έχει στο παρελθόν λάβει γενναιόδωρες επιχορηγήσεις από το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ρωσίας τον Ιανουάριο, με την τιμή του να έχει οριστεί στα 800 ρούβλια (11,12 δολάρια) ενώ η Network ανακοίνωσε ότι διένειμε 1.000 αντίγραφα στο Κρεμλίνο, το οποίο τα προσέφερε σε αξιωματούχους και πολιτικούς ως δώρο ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ