ΚΟΣΜΟΣ

Αλιγάτορας - γίγας 4 μέτρων και 317 κιλών βρέθηκε στη Τζόρτζια

Αλιγάτορας - γίγας 4 μέτρων και 317 κιλών βρέθηκε στη Τζόρτζια
Georgia Department of Natural Resources

Όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός αλιγάτορα τεσσάρων μέτρων στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, όλοι πίστευαν ότι πρόκειται για αστείο.

Το γιγάντιο ερπετό που ζύγιζε 317 κιλά βρέθηκε σε ένα αυλάκι κοντά στη λίμνη Μπλάκσεαρ, όπως δήλωσε στο Fox News η Μελίσα Κάμινγκς, εκπρόσωπος του πολιτειακού τμήματος Φυσικών Πόρων.

Σύμφωνα με την ίδια, το μέγεθος του αλιγάτορα δείχνει πως ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσουν τόσο πολύ τα ζώα αυτά είναι να μείνουν μακριά από τους ανθρώπους.

Ο Μπρεντ Χόουζ, βιολόγος με ειδίκευση στην άγρια πανίδα, έβγαλε φωτογραφία με τον γιγάντιο αλιγάτορα. Όπως δήλωσε: «Προφανώς πολλοί πιστεύουν πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αλλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εγώ είμαι αυτός που απεικονίζεται στη φωτογραφία και μπορείτε να δείτε πως δεν έχω πλησιάσει πολύ στο ζώο».

Ο Χόουζ αποκάλυψε πως ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε τον αλιγάτορα στο αυλάκι και πως ήταν δύσκολη η απομάκρυνσή του από εκεί καθώς ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο αρχικά περίμεναν.

Σύμφωνα με τον βιολόγο, η υγεία του ζώου ήταν σε κακή κατάσταση, καθώς έφερε παλιότερα τραύματα από όπλο και έτσι αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ