ΚΟΣΜΟΣ

Keith Flint: Αυτοκτόνησε ο frontman των Prodigy

Keith Flint: Αυτοκτόνησε ο frontman των Prodigy
(AP Photo/KEYSTONE/Ennio Leanza)

Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε ο frontman των Prodigy Keith Flint, όπως γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram το συγκρότημα.

«Είναι αλήθεια, δεν πιστεύω αυτό που λέω αλλά ο αδελφός Κeith αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Είμαι σοκαρισμένος, θυμωμένος, μπερδεμένος και η καρδιά μου έχει ραγίσει. Αναπαύσου εν ειρήνη αδελφέ μου» γράφει η εν λόγω ανάρτηση.

Ο Flint βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ της Βρετανίας το πρωί της Δευτέρας.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν ερευνούσε τον θάνατο του τραγουδιστή ως εγκληματική ενέργεια.

https://www.instagram.com/p/BulgJBZAw5L

«Λάβαμε μία κλήση σχετικά με την υγεία ενός άνδρα σε μια διεύθυνση στο Brook Hill λίγο μετά τις 8:10 π.μ. τη Δευτέρα» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Το συγκρότημα ανάρτησε επίσης στο Twitter το εξής μήνυμα:

«Συγκλονισμένοι και με ανείπωτη λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αδελφού μας και καλύτερου φίλου Κιθ Φλιντ, ενός πραγματικού σκαπανέα, πρωτοπόρου και θρύλου. Θα μας λείπει πάντα. Σας ευχαριστούμε για τον σεβασμό σας αυτή την ώρα στην ιδιωτικότητα όλων όσοι είχαν μια στενή σχέση μαζί του».

«Κληθήκαμε στο σημείο αλλά δυστυχώς ο 49χρονος άνδρας ήταν νεκρός. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος» τόνισε ο ίδιος.

«Κληθήκαμε το πρωί στις 08.08 έπειτα από αναφορές ότι ένας άνδρας είναι αναίσθητος στο Μπρουκ Χιλ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

O Flint είχε επιστρέψει στη Βρετανία πριν από λίγο καιρό μετά από τουρνέ στην Αυστραλία. Μάλιστα, τον Μάιο ήταν προγραμματισμένη περιοδεία του για τις ΗΠΑ.

Ένας ιδιαίτερος frontman

Ο Keith έγινε το «πρόσωπο» των Prodigy εντελώς τυχαία, καθώς αρχικά είχε προσληφθεί ως χορευτής του συγκροτήματος.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν πως η θέση που του ταιριάζει είναι αυτή του… frontman, καθώς είχε ιδιαίτερες φωνητικές δυνατότητες.

Τους Prodigy δημιούργησε το 1990 ο παραγωγός Liam Howlett και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο δίσκος τους «Music for the Jilted Generation» έφτασε στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτς. Ο Flint ήταν πιο γνωστός για τα δύο τραγούδια «Firestarter» και «Breathe», τα οποία έγιναν σήμα-κατατεθέν της βρετανικής ρέιβ σκηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ