ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία
REUTERS/Stringer

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις βομβιστριών - καμικάζι αλλά και σε μια βομβιστική επίθεση σε δύο κοινότητες της Νιγηρίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνεχίζει την εξέγερση των τελευταίων έξι ετών στη χώρα για την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες ο στρατός απώθησε μια προσπάθεια μελών της Μπόκο Χαράμ να μπουν σε δυτικό προάστιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, που αποτελεί το λίκνο της εξέγερσης.

«Έχουμε καταμετρήσει συνολικά 20 νεκρούς και 91 τραυματίες», από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, δήλωσε στέλεχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Αργότερα σημειώθηκε και μια δεύτερη επίθεση, σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού, ο Λαμίντι Αντεόσαν.

Παράλληλα, νότια της πολιτείας Μπόρνο, στην πολιτεία Ανταμάουα, δύο βομβίστριες - καμικάζι ανατινάχθηκαν σε κατάμεστη αγορά, σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, «τουλάχιστον 30 άνθρωποι» σκοτώθηκαν από τη διπλή επίθεση «δύο βομβιστριών καμικάζι στην αγορά».

Κάτοικος της περιοχής, ανέφερε πως βοήθησε τις δυνάμεις ασφαλείας να μεταφέρουν 28 πτώματα σε δύο φορτηγά ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για 30 τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις σημερινές επιθέσεις, οι οποίες ωστόσο φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Μπόκο Χαράμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ