ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γερμανία: Οι Αρχές κατέσχεσαν και πούλησαν στο eBay σκυλάκι οικογένειας που είχε χρέη

Σάλος στη Γερμανία: Οι Αρχές κατέσχεσαν και πούλησαν στο eBay σκυλάκι οικογένειας που είχε χρέη
pixabay

Η δημοτική αρχή του Άχλεν, στη Γερμανία, δεν φαίνεται να επιδεικνύει επιείκεια προς τους δημότες της, που της χρωστάνε. Για του λόγου το αληθές, προχώρησε στην κατάσχεση και κατόπιν πώληση στο Διαδίκτυο της σκυλίτσας μιας οικογένειας που είχε βυθιστεί στα χρέη. Και τώρα, οι υπεύθυνοι απειλούνται με διώξεις.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η δημοτική αρχή του Άχλεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αποφάσισε να κατασχέσει την «Έντα», ένα σκυλάκι ράτσας παγκ, λόγω των χρεών των ιδιοκτητών της.

Επιπλέον, ένας υπάλληλος του δήμου ανέλαβε να πουλήσει στο eBay το ζωάκι, το οποίο αγόρασαν έναντι 690 ευρώ, ποσό που κατέληξε στα δημοτικό ταμείο.

Όμως, η νέα ιδιοκτήτρια ανακάλυψε ότι η σκυλίτσα, την οποία βάπτισε με τη σειρά της «Ουίλμα» δεν ήταν ούτε εμβολιασμένη ούτε σε καλή υγεία, σε αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν εκείνοι που της την πούλησαν. Χρειάστηκε, μάλιστα, να πληρώσει σχεδόν 2.000 ευρώ σε έξοδα για τον κτηνίατρο.

Θεωρώντας ότι η πόλη του Άχλεν την εξαπάτησε λέγοντάς της «ψέματα», αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταθέσει αγωγή σε βάρος της δημοτικής αρχής για «απάτη», όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μπροστά στο σάλο, ο δήμαρχος της πόλης Αλεξάντερ Μπέργκερ επέρριψε την ευθύνη σε έναν «διοικητικό υπάλληλο» της πόλης που είχε μια «υπερβολική ιδέα». Δήλωσε, δε, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο της πόλης, ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει τη σκυλίτσα στην παλιά οικογένειά της, υπό την προϋπόθεση «όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν».

Η υπόθεση έδωσε τροφή για συζήτηση μεταξύ καθηγητών του διοικητικού δικαίου κι άλλων ειδικών, που εντέλει συμφώνησαν σε ένα σημείο: το αντικείμενο μιας κατάσχεσης θα πρέπει να τίθεται προς πώληση στο πλαίσιο μιας δημόσιας δημοπρασίας κι όχι μιας ιδιωτικής διαδικασίας στο Διαδίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ