ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Διάσωση 4.000 προσφύγων μέσα σε μόλις τρεις ημέρες

Ιταλία: Διάσωση 4.000 προσφύγων μέσα σε μόλις τρεις ημέρες
Πρωτοφανή στα χρονικά χαρακτήρισαν την κατάσταση οι επικεφαλής του ιταλικού Λιμενικού Σώματος REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Τα κύματα των προσφύγων εξακολουθούν να καταφθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας διέσωσαν περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στο κανάλι της Σικελίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, διευκρινίστηκε ότι «από την Παρασκευή έως την Κυριακή, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια 28 επιχειρήσεων».

Τη Δευτέρα το πρωί, εξάλλου, 931 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Παλέρμο από φορτηγό πλοίο με σημαία Νορβηγίας. Πρόκειται για 841 άνδρες, 64 γυναίκες και 26 ανήλικους που διασώθηκαν αυτές τις ημέρες από το Πολεμικό Ναυτικό στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγει η Frontex.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρεις φερόμενοι ως διακινητές, δύο από την Γκάμπια και ένας από τη Σομαλία, οι οποίοι συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία.

Τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 320.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ