ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός: «Ύποπτοι» φάκελοι σε Εδιμβούργο και Γλασκώβη

Νέος συναγερμός: «Ύποπτοι» φάκελοι σε Εδιμβούργο και Γλασκώβη
AP/ John Stillwell

Στην εκκένωση των εγκαταστάσεων της Royal Bank of Scotland (RBS) στο Εδιμβούργο, καθώς και κτηρίων στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης προχώρησαν οι αρχές, έπειτα από αναφορές στην αστυνομία για ύποπτους φακέλους.

Ο φάκελος που εντοπίστηκε στην τράπεζα του Εδιμβούργου αποδείχτηκε ότι ήταν εσφαλμένος συναγερμός καθώς περιείχε διαφημιστικό υλικό και η γύρω περιοχή επέστρεψε σε κανονική λειτουργία.

Ωστόσο οι έρευνες γύρω από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης συνεχίζονται και τα κτίρια που εκκενώθηκαν θα μείνουν κλειστά για το υπόλοιπο της ημέρας.

Είναι η δεύτερη μέρα στη σειρά που οι Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκαν σε συναγερμό για ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε διάφορα κτήρια.

Χθες, Τρίτη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στα αεροδρόμια του City και του Heathrow στο Λονδίνο και στον σταθμό Waterloo.

Οι Αρχές έλαβαν κλήσεις το απόγευμα της Τρίτης για τρία διαφορετικά περιστατικά ύποπτων πακέτων στα τρία σημεία του Λονδίνου, με διαφορά μερικών ωρών η μία από την άλλη.

Η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα τρία αυτά πακέτα – όλοι λευκοί ταχυδρομικοί φάκελοι μεγέθους Α4, που περιείχαν μικρότερους κίτρινους φακέλους- εξετάστηκαν από ειδικούς, οι οποίοι βρήκαν μέσα μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ