ΚΟΣΜΟΣ

Συμμορφώθηκαν οι γείτονες με το «Μακεδονία»… σκέτο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Συμμορφώθηκαν οι γείτονες με το «Μακεδονία»… σκέτο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου
Facebook/ OmorfaTaxidia

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, «ITB Berlin», που πραγματοποιείται από τις 6 έως 10 Μαρτίου, το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας διαφημίζεται ως σκέτο «Μακεδονία».

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο omorfataxidia.gr, με ανάρτηση στο Facebook με τίτλο «Αυτόπτης μάρτυς» περιγράφει ότι ενώ οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν στις σημάνσεις τους τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, επίσημα το περίπτερο αυτοπαρουσιάζεται ως «Μακεδονία».

«Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία ή αν αυτή έχει παρέλθει, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου ωστόσο, παρουσιάζονται ως σκέτο Macedonia. Αντίθετα οι Γερμανοί διοργανωτές την αναφέρουν στις σημάνσεις τους ως Βόρεια Μακεδονία. Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μετά την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου αφαίρεσαν τα πάνελ με τις αναφορές «Macedonia».

Το «Macedonian Timeless» είναι ο επίσημος ιστότοπος του Οργανισμού Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ