Αλτμάιερ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να ανταποδώσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν μονομερώς υψηλότερους δασμούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και θα αντιδράσει σε οποιεσδήποτε μονομερείς αποφάσεις της Ουάσιγκτον προχωρώντας στην εφαρμογή αντίμετρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ την Πέμπτη.
«Πιστεύω ότι οι πόλεμοι γενικά δεν είναι καλή ιδέα και οι εμπορικοί πόλεμοι επίσης δεν είναι καλή ιδέα, διότι εντέλει, όλοι χάνουν», επισήμανε ο Αλτμάιερ τοποθετούμενος σε εκπομπή του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF.
«Συνεπώς, ο στόχος και το συμφέρον (μας) είναι να αποφύγουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», συνέχισε ο Αλτμάιερ, εξηγώντας πως η Ε.Ε. επιδιώκει να επιλύσει τη διένεξη με τις ΗΠΑ συμφωνώντας να εφαρμοστούν χαμηλότεροι δασμοί.
Όμως, εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιβάλλει υψηλότερους δασμούς μονομερώς, οι Βρυξέλλες θα ανταποδώσουν προχωρώντας στην επιβολή μέτρων σε αντίποινα, «ώστε οι πάντες να γνωρίζουν ότι προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας», ξεκαθάρισε ο Αλτμάιερ.
SPONSORED
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΑΣΕΠ για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
00:30
Νέα Υόρκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο Μετρό - Προετοιμάζονται για «χάος» οι επιβάτες
23:59
Σοβαρό τροχαίο στην Ελευσίνα: Δύο τραυματίες και ακόμα ένας χωρίς τις αισθήσεις του
23:55