Ισόβια στον Γερμανό που δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συναδέλφων του
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Γερμανός που δηλητηρίαζε τα γεύματα των συναδέλφων του. Κατά τα χρόνια της δράσης του άφησε έναν άνδρα σε κώμα και δύο ακόμη με σοβαρή βλάβη στα νεφρά.
Ο 52χρονος, γνωστός ως «Klaus O», συνελήφθη το 2018 σε εταιρεία μεταλλικών εξαρτημάτων στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock, όταν καταγράφθηκε από κάμερα ασφαλείας να τοποθετεί σκόνη σε σάντουιτς συναδέλφου του.
Στην κατοικία του βρέθηκε ένα μικρό χημικό εργαστήριο καθώς και σειρά ουσιών, σύμφωνα με τη Guardian.
Εργαστηριακοί έλεγχοι που διεξάχθηκαν στη σκόνη, έδειξαν πως ήταν μία σχεδόν άνοστη ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε ζωτικά όργανα. Από περαιτέρω έρευνες αποκαλύφθηκε ότι η σκόνη περιείχε υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Πηγή: Friso Gentsch/dpa via AP
Ο 52χρονος έμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του και οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν το κίνητρό του.
Ο «Klaus O» δεν δικαιούται μείωση της ποινής, αφού ο δικαστής ανέφερε ότι αποτελεί «κίνδυνο για το ευρύ κοινό».
Στον ίδιο χώρο εργασίας έχουν σημειωθεί 21 θάνατοι εργαζομένων από το 2000, οι οποίοι διερευνώνται από τις Αρχές.
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (vid)
08:07
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52