Ισόβια στον Γερμανό που δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συναδέλφων του
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Γερμανός που δηλητηρίαζε τα γεύματα των συναδέλφων του. Κατά τα χρόνια της δράσης του άφησε έναν άνδρα σε κώμα και δύο ακόμη με σοβαρή βλάβη στα νεφρά.
Ο 52χρονος, γνωστός ως «Klaus O», συνελήφθη το 2018 σε εταιρεία μεταλλικών εξαρτημάτων στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock, όταν καταγράφθηκε από κάμερα ασφαλείας να τοποθετεί σκόνη σε σάντουιτς συναδέλφου του.
Στην κατοικία του βρέθηκε ένα μικρό χημικό εργαστήριο καθώς και σειρά ουσιών, σύμφωνα με τη Guardian.
Εργαστηριακοί έλεγχοι που διεξάχθηκαν στη σκόνη, έδειξαν πως ήταν μία σχεδόν άνοστη ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε ζωτικά όργανα. Από περαιτέρω έρευνες αποκαλύφθηκε ότι η σκόνη περιείχε υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Πηγή: Friso Gentsch/dpa via AP
Ο 52χρονος έμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του και οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν το κίνητρό του.
Ο «Klaus O» δεν δικαιούται μείωση της ποινής, αφού ο δικαστής ανέφερε ότι αποτελεί «κίνδυνο για το ευρύ κοινό».
Στον ίδιο χώρο εργασίας έχουν σημειωθεί 21 θάνατοι εργαζομένων από το 2000, οι οποίοι διερευνώνται από τις Αρχές.
«Πηγαίνετε να ψηφίσετε»: Το κάλεσμα του Τραμπ για την υπεράσπιση της «κόκκινης» Άιοβα
12:14
Covid: Κατά 120% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας
12:13
Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας για ύποπτο αντικείμενο - Στο σημείο κλιμάκιο της ΤΕΕΜ
12:11
Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
12:05