Ακάρ: Αναγκαστικό μέτρο η αγορά των S-400
Η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επί τουρκικού εδάφους θα ξεκινήσει στον Οκτώβριο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, επισημαίνοντας ότι η αγορά τους ήταν «αναγκαστικό μέτρο».
«Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία μελετάει σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν» δήλωσε ο Ακάρ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση συγκεκριμένα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων «δεν ήταν προτίμηση της Τουρκίας , αλλά αναγκαστικό μέτρο», προσθέτοντας ότι οι S-400 χρειάζονται «για να διασφαλίσουν την προστασία του πληθυσμού της χώρας».
Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις συνομιλίες για τις ενδεχόμενες πωλήσεις στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot».
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00
Συντριβή ελικοπτέρου στο όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας με 5 νεκρούς
17:52
Επιστροφή από την εξορία του φαβορί για την πρωθυπουργία στο Μπανγκλαντές ενόψει εκλογών
17:40