ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Παρουσιαστής δίνει οδηγίες πώς να... δέρνετε και να πνίγετε σωστά τις γυναίκες!

Καμερούν: Παρουσιαστής δίνει οδηγίες πώς να... δέρνετε και να πνίγετε σωστά τις γυναίκες!
VIDEO GRAB

Κάπως αλλιώς έχει στο μυαλό του την... εκπαιδευτική τηλεόραση, ένας παρουσιαστής στο Καμερούν, ο οποίος έδωσε αναλυτικές οδηγίες στους άνδρες πώς να «τιθασεύσουν» τη γυναίκα τους, αρπάζοντάς την από το λαιμό!

Ο Έρνεστ Ομπάμα υπήρξε ιδιαιτέρως παραστατικός για να καταλάβουν οι τηλεθεατές μιας χώρας στην οποία η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται πολύ ψηλά, πώς να δέρνουν... καλύτερα τις γυναίκες τους.

«Αρπάξτε την από το λαιμό. Όσο πιο πολύ μιλάει τόσο πιο πολύ να σφίγγετε τον λαιμό της» είπε ενώ έκλεινε τα χέρια του στον τηλεοπτικό φακό, δείχνοντας γλαφυρά το σωστό τρόπο.

«Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο μιλάμε για ειδικά θέματα για να ενημερώσουμε τους τηλεθεατές» είπε αργότερα σε δηλώσεις του, έχοντας προκαλέσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών από ακτιβιστές και οργανώσεις στο Καμερούν. «Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών αλλά λέμε και όχι στην προτροπή της βίας, ειδικά σε μια χώρα όπου είναι μέρος της κουλτούρας της να συμπεριφέρεται με βία στις γυναίκες», τονίζει η Κάθυ Άμπα Φούντα, μέλος της «Ρενάτα», μιας οργάνωσης 21.000 εθελοντών που βοηθούν τις γυναίκες, οι οποίες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Μιλούσαμε για μια υπόθεση τσακωμού ανάμεσα σε έναν άνδρα και τη σύζυγο του που όλο μιλούσε και ήταν σαν να τον έχει γραπώσει από τα γεννητικά όργανα. Είναι αφόρητο. Οπότε κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο παρουσιαστής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο Καμερούν το 1/3 των γυναικών που έχουν φτάσει τα 18 χρόνια, έχουν ήδη παντρευτεί. Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι συνηθισμένο και πολλές φορές η ίδια η οικογένεια της γυναίκας κάνει τα πάντα για να αποσιωπήσει το γεγονός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ