ΚΟΣΜΟΣ

Γιατροί ξέχασαν να πουν σε ασθενή ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο για 19 μήνες

Γιατροί ξέχασαν να πουν σε ασθενή ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο για 19 μήνες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Martin Meissner

Οι γιατροί είχαν αμελήσει να ενημερώσουν ασθενή για το γεγονός ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο για 19 ολόκληρους μήνες, μέχρι που επέστρεψε στο νοσοκομείο επειδή πονούσε.  

Πριν από 19 μήνες ένας άνδρας είχε κάνει εξετάσεις σε νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ και παρόλο που τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχει όγκο στον εγκέφαλο, κανείς δεν φρόντισε να ενημερώσει τον ασθενή για την κατάσταση της υγεία του.

Ο 54χρονος ένιωθε αρκετά συχνά ζαλάδες και η κατάστασή του χειροτέρευε, γι’ αυτό και αποφάσισε να επισκεφτεί ξανά το νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει αλλάξει κάτι με την κατάσταση της υγεία του.

Οι γιατροί τότε διαπίστωσαν πως έχει όγκο και δίχως δεύτερη σκέψη τον πέρασαν στο χειρουργείο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το μπέρδεμα με τις εξετάσεις του άνδρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν ένας γιατρός αποκάλυψε πως οι γιατροί του γνώριζαν πως έχει όγκο, αφού το είχε δείξει το μηχάνημα του, όπου είχε κάνει την εξέταση το 2017. Φυσικά, κανείς δεν είχε φροντίσει να του το πει.

Ο 54χρονος έκανε δύο χειρουργεία για ν' αφαιρέσει τον όγκο, που είχε διπλασιαστεί από την πρώτη εξέταση, ενώ αντιμετωπίζει πολλά κινητικά προβλήματα.

«Πόσο δύσκολο ήταν να με πάρουν ένα τηλέφωνο για να μου πούνε ότι έχω όγκο;», είπε ο ασθενής που απαιτεί τουλάχιστον μία συγγνώμη, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο η οικογένειά του θα κινηθεί νομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ