ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν
Πηγή:AP

Η Μαλαισία συναίνεσε στο αίτημα της Ινδονησίας να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον μίας Ινδονήσιας, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν το 2017, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τόμι Τόμας.

Η Σίτι Αΐσγιαχ αφέθηκε ελεύθερη σήμερα, έπειτα από την ετυμηγορία του μαλαισιανού δικαστηρίου που απέσυρε το κατηγορητήριο. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη» είπε η κατηγορούμενη μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Σίτι Αΐσγιαχ μπορεί πλέον να επιστρέψει στην Ινδονησία. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε τη 13η Φεβρουαρίου 2017 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Καθώς περίμενε για να επιβιβαστεί σε πτήση για το Μακάο, τον πλησίασαν δύο γυναίκες και τον ψέκασαν με μια ουσία στο πρόσωπο, σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης του αεροδρομίου. Πέθανε λίγο μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ίχνη του VX, ενός νευροτοξικού παράγοντα που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής, βρέθηκαν στο πρόσωπο και στα μάτια του κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής που έκαναν ιατροδικαστικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ