ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αθώωσαν δύο φερόμενους ως βιαστές γιατί το θύμα ήταν... «πολύ αρρενωπό»

Ιταλία: Αθώωσαν δύο φερόμενους ως βιαστές γιατί το θύμα ήταν... «πολύ αρρενωπό»
PIXABAY

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστηρίου που έκρινε αθώους δύο άνδρες από την κατηγορία του βιασμού επειδή το θύμα τους ήταν… «πολύ αρρενωπό».

Η απόφαση αυτή ελήφθη το 2017, ωστόσο τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς το ανώτατο δικαστήριο άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή.

Η καταγγελία έγινε στην πόλη Ανκόνα το 2015 από μια 22χρονη ενώ η πρώτη δίκη διεξήχθη το 2016. Σε αυτή, οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για το έγκλημά τους.

Ωστόσο, άσκησαν έφεση και αθωώθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ μεταξύ των δικαιολογητικών της απόφασης υπάρχει ένα έγγραφο που αναφέρει πως οι ισχυρισμοί της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστοι, καθώς εκείνη έμοιαζε με άντρα και έτσι δεν ήταν ελκυστική.

Οι δικαστές μάλιστα στην δεύτερη δίκη έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά από μια φωτογραφία της γυναίκας και από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων πως δεν τους άρεσε, όπως αναφέρει η Guardian.

Ο ένας μάλιστα από αυτούς είπε επίσης ότι είχε καταχωρήσει την γυναίκα στο κινητό του ως «Βίκινγκ».

«Διάβασα αυτή την απόφαση το 2017 και απευθύνθηκα στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε στην Guardian η Τσίντζια Μολινάρο, η δικηγόρος του θύματος.

«Ήταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν», σημείωσε.

Κατά το θύμα, οι κατηγορούμενοι της έριξαν κάποιο ναρκωτικό στο ποτό της, σε μια έξοδο τους. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό ενώ βρήκε και υπνωτική ουσία στο αίμα της.

Η δικηγόρος ανέφερε πως το θύμα επέστρεψε στην χώρα καταγωγή της, το Περού, καθώς η κοινωνία της Ανκόνα την κατέκρινε, μετά την καταγγελία.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο κατά της απόφασης να αθωώσουν δύο βιαστές, κρίνοντας την εμφάνιση του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ