ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν σε Μέι: Το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμο

Μακρόν σε Μέι: Το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμο
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ξεκάθαρο μήνυμα στο Λονδίνο έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επαναλαμβάνοντας πως η συμφωνία αποχώρησης που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα στο Ναϊρόμπι κάλεσε τη βρετανική ηγεσία να εξέλθει «από το αδιέξοδο».

«Σημειώσαμε» την ψηφοφορία αυτή και «λυπάμαι για το αποτέλεσμά της», είπε ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας πως «αν οι Βρετανοί ζητούν μια νέα προθεσμία, αυτό μπορεί να είναι μια τεχνική προθεσμία για να εφαρμοστεί η έξοδος, η οποία θα μπορούσε να εξεταστεί από τις Βρυξέλλες και τους 27».

«Αν μια πρόσθετη προθεσμία είχε ζητηθεί, θα έπρεπε τότε να μας εξηγήσουν για ποιον λόγο. Δεν μπορεί να είναι για την επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που διαπραγματευτήκαμε επί πολλούς μήνες και για την οποία είπαμε ότι δεν ήταν επαναδιαπραγματεύσιμη» προειδοποίησε.

«Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο βρίσκεται στο Λονδίνο και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να προχωρά. Οι Ευρωπαίοι πολίτες στις άλλες 27 χώρες αποφάσισαν να μείνουν στην Ευρώπη και να προχωρήσουν. Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο γιατί ο κόσμος δεν περιμένει», κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ