ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία θα αναλύσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8

Η Γαλλία θα αναλύσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8
AP Photo/Ted S. Warren

Την επεξεργασία των δύο μαύρων κουτιών του Boeing 737 Max 8, από τη μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines αναλαμβάνει η Γαλλία, μετά την δήλωση του ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), ότι δεν έχει τα τεχνικά μέσα για την ανάλυση των δεδομένων. 

Η συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines τύπου Boeing 737 Max 8 συνέβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή της, σκοτώνοντας το σύνολο των 157 επιβαινόντων, ενώ προκάλεσε άμεσα συγκρίσεις με το αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Οκτωβρίου στην Ινδονησία, με την εμπλοκή ενός αεροσκάφους ίδιου τύπου.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τον εντοπισμό και των δύο μαύρων κουτιών, τόσο του ηχητικού καταγραφέα στο πιλοτήριο, όσο και του ψηφιακού καταγραφέα δεδομένων πτήσης.

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BFU) δεν έχει τα τεχνικά μέσα για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπός του.

«Δεν θα αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τα κουτιά αυτά έχουν ένα νέο λογισμικό το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

To Boeing 737 MAX «είναι ένας νέος τύπος αεροσκάφους με ένα νέο μαύρο κουτί, με νέο λογισμικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Γκέρμουτ Φράιταγκ, εκπρόσωπος του BFU.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ