ΚΟΣΜΟΣ

«Η μικρή Μαντλίν απήχθη και είναι ζωντανή»: Τι υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ του Netflix

«Η μικρή Μαντλίν απήχθη και είναι ζωντανή»: Τι υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ του Netflix
EPA

Πρεμιέρα θα κάνει στις 15 Μαρτίου το ντοκιμαντέρ του Netflix για την Μαντλίν Μακ Καν, μετά από συνεχείς αναβολές.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε έπειτα από την επιτυχία που είχαν ανάλογες δραματοποιημένες υποθέσεις εγκλημάτων. Σύμφωνα με τη βρετανική Metro, ένας ανώτατος αξιωματικός, ο Τζιμ Κέιμπλ ισχυρίστηκε πως η υπόθεση θα λυθεί καθώς όσο περνούν τα χρόνια, η τεχνολογία αναπτύσσεται και έτσι κανένα μυστήριο δεν θα μείνει μυστήριο.

Στο ντοκιμαντέρ εκφράζεται επίσης η άποψη πως η Μαντλίν είναι ακόμα ζωντανή και είχε απαχθεί από διακινητές το 2007 επειδή η οικογένειά της άνηκε στη μεσαία βρετανική τάξη.

Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του κοριτσιού το 2007 από το θέρετρο Πράια Ντε Λουζ, της Πορτογαλίας, οι γονείς της προσέλαβαν έναν ιδιωτικό ντεντέκτιβ τον Τζούλιαν Περιμπάνεζ, ο οποίος, ωστόσο, είχε άλλη άποψη, καθώς υποστήριξε πως οι διακινητές έπαιρναν κυρίως παιδιά από φτωχότερες χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια θεωρία θα μπορούσε να στηριχτεί εάν οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα για τη μικρή, κάτι που δεν συνέβη.

Στο ντοκιμαντέρ θα προβληθούν συνεντεύξεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς και άλλων σημαντικών προσώπων.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε: «Με τις νέες συνεντεύξεις όπου εμπλέκονται περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες, 120 ώρες συνεντεύξεων, αρχειακό και νέο υλικό αλλά και αναπαραστάσεις, το ντοκιμαντέρ "Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν" βλέπει πίσω από τα πρωτοσέλιδα και ρίχνει μία μοναδική ματιά στα γεγονότα της υπόθεσης, καθώς και στον αντίκτυπο που είχε στα Μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η εταιρεία είχε ζητήσει τη συνδρομή και των γονιών της, οι οποίοι, ωστόσο, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη: «Είμαστε ενήμεροι ότι το Netflix προγραμματίζει να προβάλει ένα ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Η εταιρεία παραγωγής μάς είπε ότι ετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ και μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε. Δεν μπορούμε, ωστόσο, ακόμα να καταλάβουμε πώς το ντοκιμαντέρ αυτό θα βοηθήσει στην αναζήτηση της Μαντλίν και ειδικά, μάλιστα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, την οποία μπορεί και να εμποδίσει. Συνεπώς, ούτε η οπτική μας, ούτε η προτίμησή μας συνάδουν με την προβολή του ντοκιμαντέρ. Δεν πρόκειται να κάνουμε περαιτέρω ανακοινώσεις ή να παραχωρήσουμε σε συνεντεύξεις αναφορικά με το πρόγραμμα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ