ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πατάκι απέσυρε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Πατάκι απέσυρε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Ο Πατάκι απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN κατά τη διάρκεια φόρουμ που διογρανώθηκε πριν το μεγάλο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών στο Λας Βέγκας REUTERS / MIKE BLAKE

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τζορτζ Πατάκι.

«Αν και απόψε ολοκληρώνεται το ταξίδι μου προς τον Λευκό Οίκο καθώς αποσύρω την υποψηφιότητά μου, πιστεύω ότι μπορούμε να εκλέξουμε το κατάλληλο άτομο. Αυτό που θα μας ενώσει και που θα καταλάβει ότι οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, πρέπει να είναι υπηρέτες και όχι αφέντες των πολιτών. Γνωρίζω ότι τα καλύτερα έρχονται για την Αμερική», δήλωσε ο Πατάκι, σύμφωνα με το CNN.

Ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει σε διψήφια νούμερα στις δημοσκοπήσεις ή να κερδίσει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε ένα prime-time debate.

Με την αποχώρηση του Πατάκι, που τον περασμένο Μάιο εξέπληξε με την πρότασή του για χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ προκειμένου να παταχθεί ο ISIS, οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι πλέον 11. Φαβορί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, παραμένει ο Ντόναλντ Τραμπ.

George Pataki drops presidential bid

Eugene Scott, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ