Κλίντον: Ο ISIS θέλει να απαλείψει θρησκευτικές μειονότητες
Ως «γενοκτονία» χαρακτήρισε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, τις δολοφονίες που διαπράττονται στη Μέση Ανατολή Ιράκ από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με θύματα Γεζίντι ή μέλη άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.
«Νομίζω ότι ερωτήθηκα για το θέμα πριν από μερικούς μήνες, και είπα ότι ο όρος εμπεριέχει νομικό βάρος, είναι μια πολύ σημαντική έννοια και σήμανση για συμπεριφορά που αξίζει τέτοια ονομασία», δήλωσε χθες (29/12) είπε η Κλίντον σε απάντηση ερώτησης στο δημαρχείο της πόλης Μπερλίν, στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου.
«Είμαι σίγουρη τώρα ότι έχουμε αρκετή τεκμηρίωση, ότι αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία που συνειδητά στοχεύει στο να καταστρέψει ζωές και να απαλείψει την ύπαρξη των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων», συμπλήρωσε η άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.
Το ΙΚ έχει στοχεύσει και σκοτώσει μέλη της θρησκείας των Γεζίντι, μια από τις αρχαιότερες του Ιράκ, μαζί με χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στις περιοχές που ελέγχει στη Μέση Ανατολή.
Γ. Γεραπετρίτης: Ιστορική για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία η συμφωνία για τη Μονή Σινά
17:24
Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να μεταφέρει τους δημοσιογράφους «σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία»
17:14
Νέα Μάκρη: Συνελήφθη 25χρονος για αρπαγή και βιασμό ανήλικης
17:03
Στο «πόδι» η Ευρώπη: Δακρυγόνα στη Γαλλία, φωτιές στην Αλβανία - Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ισπανία
16:53