ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον: Ο ISIS θέλει να απαλείψει θρησκευτικές μειονότητες

Κλίντον: Ο ISIS θέλει να απαλείψει θρησκευτικές μειονότητες
«Το Ισλαμικό Κράτος στοχεύει στο να καταστρέψει ζωές και να απαλείψει την ύπαρξη των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων», σύμφωνα με τη Χίλαρι Κλίντον. REUTERS / BRIAN SNYDER

Ως «γενοκτονία» χαρακτήρισε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, τις δολοφονίες που διαπράττονται στη Μέση Ανατολή Ιράκ από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με θύματα Γεζίντι ή μέλη άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

«Νομίζω ότι ερωτήθηκα για το θέμα πριν από μερικούς μήνες, και είπα ότι ο όρος εμπεριέχει νομικό βάρος, είναι μια πολύ σημαντική έννοια και σήμανση για συμπεριφορά που αξίζει τέτοια ονομασία», δήλωσε χθες (29/12) είπε η Κλίντον σε απάντηση ερώτησης στο δημαρχείο της πόλης Μπερλίν, στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου.

«Είμαι σίγουρη τώρα ότι έχουμε αρκετή τεκμηρίωση, ότι αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία που συνειδητά στοχεύει στο να καταστρέψει ζωές και να απαλείψει την ύπαρξη των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων», συμπλήρωσε η άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Το ΙΚ έχει στοχεύσει και σκοτώσει μέλη της θρησκείας των Γεζίντι, μια από τις αρχαιότερες του Ιράκ, μαζί με χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στις περιοχές που ελέγχει στη Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ