ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης Ράμα

Αλβανία: Νέα διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης Ράμα
AP/ Visar Kryeziu

Οπαδοί της αντιπολίτευσης από όλη την Αλβανία συρρέουν από το πρωί σήμερα στα Τίρανα για να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για το μεσημέρι διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η κινητοποίηση οργανώνεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που φιλοδοξούν να ξεπεράσει κατά πολύ όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις, οι οποίες έγιναν από τις αρχές του χρόνου με το ίδιο αίτημα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει προστατευτικό κλοιό στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ενώ οι πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση τους διαδηλωτές.

Στην προηγούμενη διαδήλωση η αστυνομία των Τιράνων είχε κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή την ώρα που συνεδρίαζαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει πρώτα να εμποδίσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εισέλθουν στη Βουλή και στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσα είχε καλέσει την αστυνομία να εισέλθει στη Βουλή και να συλλάβει, τους εγκληματίες, όπως τους χαρακτήρισε, κυβερνητικούς βουλευτές, «πριν το κάνει ο λαός», ενώ η ατμόσφαιρα μπροστά στο κτήριο της Βουλής παρέμενε τεταμένη έως αργά το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ