ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό αξιοθέατο στη Ρωσία

Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό αξιοθέατο στη Ρωσία
Το κάστρο στο Νταγκεστάν dagestan_inst / Instagram

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε γκρουπ τουριστών σε ιστορικό κάστρο στο Νταγκεστάν της Ρωσίας την Τρίτη, από την οποία σκοτώθηκε ένας και τραυματίστηκαν 11, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax οι τουρίστες ήταν κάτοικοι της περιοχής που επισκέπτονταν το οχυρό που υπάρχει στην περιοχή, όταν ένας ή περισσότεροι άγνωστοι άνοιξαν πυρ από ένα κοντινό άλσος. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και δυο συνοριοφύλακες, ο ένας εκ των οποίων είναι νεκρός.

Η αστυνομία βρήκε 67 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότεροι από έναν ενώ πιστεύουν ότι είναι μέλη ομάδας μαχητών που εκδικούνται τους κατοίκους επειδή «απολαμβάνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς».

Οι ένοπλες και οι βομβιστικές επιθέσεις είναι συνήθεις στο Νταγκεστάν, στα Νότια του Καυκάσου, που κατοικείται κυρίως από μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπου η Μόσχα επιχειρεί να εξαρθρώσει θύλακες Ισλαμιστών επί σειρά ετών.

Στα τέλη Ιουνίου, οι ένοπλοι ισλαμιστές αντάρτες στο ρωσικό Καύκασο ορκίστηκαν υποταγή στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Τον Οκτώβριο, ο αρχηγός του Μετώπου Αλ-Νόσρα, της οργάνωσης που είναι το παρακλάδι στη Συρία της Αλ Κάιντα, κάλεσε τους τζιχαντιστές του Καυκάσου να βοηθήσουν τους τζιχαντιστές της Συρίας πλήττοντας τη Ρωσία, της οποίας ο στρατός διεξάγει από τις 30 Σεπτεμβρίου αεροπορικές επιδρομές στην εμπόλεμη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ