ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός στη Ν. Ζηλανδία: Ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο του Ντούνεντιν

Νέος συναγερμός στη Ν. Ζηλανδία: Ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο του Ντούνεντιν
AP/ Vincent Thian

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Ζηλανδία μόλις δύο ημέρες μετά από το μακελειό στο Κράιστσερτς, με διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι το αεροδρόμιο του Ντούνεντιν έχει κλείσει μετά από τον εντοπισμό «ύποπτου» αντικειμένου σε αεροδιάδρομο.

«Το αεροδρόμιο του Ντούνεντιν είναι κλειστό αυτή τη στιγμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και μια ομάδα ειδικών έχει αναπτυχθεί προκειμένου να προσδιορίσει τη φύση του δέματος».

Υπάλληλος της εταιρείας Air New Zealand που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου δεν έχει εκκενωθεί.

Περίπου πέντε πτήσεις επηρεάζονται από το κλείσιμο του αεροδρομίου, αργά το βράδυ (τοπική ώρα) στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Filghtaware, η πτήση 691 της Air New Zealand από το Ουέλινγκτον έκανε κύκλους πάνω από το Ντούνεντιν για μία ώρα προτού αλλάξει πορεία επιστρέφοντας προς την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που η χώρα θρηνεί για τους 50 νεκρούς από το μακελειό σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς, με δράστη τον 28χρονο Αυστραλό Μπρέντον Τάραντ.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι οι σοροί των νεκρών θα αρχίσουν να παραδίδονται στις οικογένειές τους από σήμερα το βράδυ.

Βάσει του Ισλάμ οι νεκροί πρέπει θάβονται μέσα σε 24 ώρες, όμως προς το παρόν καμία από τις σορούς των θυμάτων της επίθεσης της Παρασκευής δεν έχει δοθεί στις οικογένειές τους καθώς συνεχίζεται η έρευνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Άρντερν επεσήμανε ότι η παράδοση των σορών θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ. «Ωστόσο είναι πιθανό αρχικά να πρόκειται για μικρό αριθμό», όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη.

Αστυνομικές δυνάμεις θα φυλάσσουν όλα τα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας όσο διάστημα είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με έναν μη οριστικό κατάλογο των θυμάτων που κατήρτισαν οι οικογένειές τους, οι νεκροί των δύο επιθέσεων ήταν ηλικίας τριών έως 77 ετών.

Η ταυτότητα όλων των θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ