ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Νέα Ζηλανδία: «Του αξίζει η θανατική ποινή» λέει ξαδέλφη του μακελάρη

Μακελειό Νέα Ζηλανδία: «Του αξίζει η θανατική ποινή» λέει ξαδέλφη του μακελάρη
AP Photo/Vincent Yu

Ξέσπασε η ξαδέρφη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας Donna Cox, η οποία όπως λέει «νιώθει πόνο» για τη συγγένειά της με τον 28χρονο. Σύμφωνα με την Cox, o Μπρέντον Τάραντ έδειχνε κάποτε «φυσιολογικός» μέχρι που έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του την περασμένη Παρασκευή δολοφονώντας εν ψυχρώ 50 μουσουλμάνους πιστούς σε δύο τεμένη του Κράιτστσερτς.

Ο 28χρονος Τάραντ «δεν θα καταλάβει ποτέ τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν οι αποτρόπαιες πράξεις του για τους γονείς του στην πόλη τους, το Γκράφτον», ανέφερε η Cox σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου 7 News.

«Είναι απίστευτο αυτό που υποχρεώνει την οικογένειά του να περάσει… Προέρχεται από μια πολύ αξιοσέβαστη οικογένεια, η μητέρα του, ο πατέρας του έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Δεν τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ. Αν μπορούσα, θα τον ρωτούσα γιατί. Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό; Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα διεστραμμένο μυαλό, για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η Σάρον Τάραντ και η αδελφή του μακελαρη, Λώρεν, έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία και δεν έχουν καμία επικοινωνία, ούτε καν μέσω κινητού τηλεφώνου, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η ξαδέρφη του αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός ο Τάραντ είχε εμμονή με τα όπλα και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια.

Ο πατέρας του, εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα του Γκράφτον μέχρι που πέθανε από καρκίνο το 2010. Μετά το θάνατό του, ο Τάραντ άρχισε τα ταξίδια στην Ευρώπη μεταξύ άλλων στη χώρα μας, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, και κάπου σ’ αυτά τα ταξίδια πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε κι ανέπτυξε βαθύ μίσος για όλους τους μη λευκούς μετανάστες.

«Ξέρω τι του αξίζει. Του αξίζει η θανατική ποινή γι’ αυτό που έκανε. Πονάω, βέβαια, που το λέω γιατί είναι συγγενής μου», αναφέρει συγκλονισμένη η ξαδέρφη του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Έχει πνευματική διαύγεια»

«Ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων έχει πνευματική διαύγεια και αντιλαμβάνεται την κατάσταση που αντιμετωπίζει», δήλωσε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος που έχει οριστεί για να χειριστεί την υπόθεσή του.

Εις βάρος του 28χρονου Αυστραλού, υποστηρικτή της ακροδεξιάς ιδεολογίας της λευκής υπεροχής, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία το Σάββατο για τον θάνατο 50 ανθρώπων που φέρεται να σκότωσε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής.

Ο Τάραντ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και έτσι όρισε έναν το δικαστήριο.

Ο 28χρονος προφυλακίστηκε το Σάββατο χωρίς να απολογηθεί και αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία πιθανόν να του απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα πρέπει να παραμερίσει το σοκ και τη θλίψη που του προκαλεί η πράξη του Τάραντ και να κάνει τη δουλειά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ