ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί και 10 τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε τρένο

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί και 10 τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε τρένο
AP Photo/Aamer Hussain

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης σε τρένο στο Πακιστάν. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πλούσια επαρχεία του Baluchistan όπου αυτονομιστές αντάρτες μάχονται με τις αρχές επί χρόνια. 

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης αλλά οι αυτονομιστές οι οποίοι μάχονται κατά της άδικης εκμετάλλευσης του αερίου της περιοχής και άλλων πηγών φυσικού πλούτου, έχουν επιτεθεί σε τρένα και κατά το παρελθόν.
«Τέσσερα άτομα, μια μητέρα με την έφηβη κόρη της και άλλοι δύο, σκοτώθηκαν στην έκρηξη» είπε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Λόγω της έκρηξης εκτροχιάστηκαν έξι βαγόνια του τρένου που κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα της επαρχίας.
Ήταν η δεύτερη επίθεση σε τρένο σε διάστημα δύο εβδομάδων στην περιοχή. Στην πρώτη επίθεση δεν υπήρξαν απώλειες σύμφωνα με τον αστυνομικό διεύθυνσή.

Η επαρχεία είναι σημαντική για την καθώς αποτελεί μέρος του δρόμου του μεταξιού της Κίνας που έχει αποφέρει επενδύσεις ύψους 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν.

Η βία σε μια περιοχή που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν προκαλεί ανησυχία για ζητήματα ασφάλειας σε σχέση με την επένδυση και ιδιαίτερα για τον ενεργειακό σταθμό από την δυτική Κίνα μέχρι το νοτιότερο λιμάνι του Πακιστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ