ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε αεροσκάφος στην Τεχεράνη

Φωτιά σε αεροσκάφος στην Τεχεράνη
Φωτογραφία Αρχείου EPA/CARLOS ROSAS / HANDOUT

Ένα αεροπλάνο έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 21:00 με 22:00 και σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 100 επιβάτες.

Οι 50 εξ αυτών κατέβηκαν άμεσα, όμως, οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν για κάποια ώρα πριν καταφέρουν και αυτοί να βγουν από το αεροπλάνο.

Συνολικά 10 ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει ο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Σε ένα βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA διακρίνονται οι φλόγες που ξεπηδούν από το πίσω μέρος του αεροσκάφους τη στιγμή της προσγείωσης.

Ο Κολιβάντ δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από δυσλειτουργία του συστήματος προσγείωσης και τέθηκε υπό έλεγχο.

Το αεροσκάφος ήταν ένα Fokker 100 της Iran Air, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να ανοίξει τους πίσω τροχούς του αεροσκάφους και έκανε κύκλους στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να ανοίξει όλους τους τροχούς προτού τελικά προσγειώσει το αεροσκάφος με την κοιλιά.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από το νησί Κεσμ στον Περσικό Κόλπο στην Τεχεράνη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IRIB. Σε μια φωτογραφία του IRIB φαίνεται ένα αεροπλάνο στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ λευκός καπνός υψώνεται από το πίσω μέρος του.

Από την πλευρά του, ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων IRIB επικαλούμενο τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, μετέδωσε ότι στο αεροσκάφος μετέβαιναν 24 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα. Δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την απόκλιση στον αριθμό των επιβαινόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ