Τραυματίες και υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία
Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Νενιζλί της δυτικής Τουρκίας, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια, ενώ όπως μετέδωσε το Associated Press, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τους δημάρχους και τους διοικητές των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το σεισμολογικό ινστιτούτο του Καντιλί ανέφερε ότι ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 09:34 τοπική ώρα (08:34 ώρα Ελλάδας), είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί μεγέθους 3,4 ως 4,2 βαθμών.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 βαθμοί, ενώ το ευρωπαϊκό κέντρο EMSC 6,4 βαθμοί.
Αξιωματούχοι των πόλεων Ουτσάρι και Γενικόι, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσαν στο NTV ότι περίπου 20 κτήρια και σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τις Αρχές να εξακολουθούν να αποτιμούν την κατάσταση.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Σμύρνη, την Αττάλεια αλλά και τη Ρόδο.
Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Κίεβο
07:19
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Το ΙΧ καρφώθηκε σε τοιχίο και τυλίχθηκε στις φλόγες
07:09
Ο «χάρτης» των βάσεων: Πώς θα κινηθούν οι υψηλόβαθμες σχολές – Τι λέει εκπαιδευτικός αναλυτής
07:08
Νέες επιθέσεις ΗΠΑ σε Ιράν και αντίποινα από Τεχεράνη με χτυπήματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
07:07