Τραυματίες και υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία
Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Νενιζλί της δυτικής Τουρκίας, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια, ενώ όπως μετέδωσε το Associated Press, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τους δημάρχους και τους διοικητές των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το σεισμολογικό ινστιτούτο του Καντιλί ανέφερε ότι ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 09:34 τοπική ώρα (08:34 ώρα Ελλάδας), είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί μεγέθους 3,4 ως 4,2 βαθμών.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 βαθμοί, ενώ το ευρωπαϊκό κέντρο EMSC 6,4 βαθμοί.
Αξιωματούχοι των πόλεων Ουτσάρι και Γενικόι, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσαν στο NTV ότι περίπου 20 κτήρια και σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τις Αρχές να εξακολουθούν να αποτιμούν την κατάσταση.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Σμύρνη, την Αττάλεια αλλά και τη Ρόδο.
Χανιά: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» για την 45χρονη που παραμένει άφαντη – Την ψάχνουν με drone
11:06
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στο Γραμμικό Σχέδιο
11:04
Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Πάνω από 430.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο
11:01
Ελβετία: Η κάτω βουλή καταψήφισε συμφωνία με την Mercosur
10:56