ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλική καταστροφή στο Μιζούρι των ΗΠΑ λόγω πλημμυρών

Βιβλική καταστροφή στο Μιζούρι των ΗΠΑ λόγω πλημμυρών
REUTERS/Kate Munsch

Εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν σήμερα κατά μήκος του Μιζούρι των ΗΠΑ λόγω έντονων βροχοπτώσεων που υπερχείλισαν ποταμούς με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Πολιτεία αυτή από το Σαββατοκύριακο, όταν οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την περιοχή για ημέρες προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 20 ετών, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης.

Άλλωστε οι δώδεκα από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Μιζούρι από την κακοκαιρία επιχείρησαν να διασχίσουν πλημμυρισμένες περιοχές, επισήμανε ο κυβερνήτης σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σε βίντεο που προβάλλονται στα δελτία ειδήσεων φαίνονται οικίες και επιχειρήσεις να έχουν βυθιστεί στο νερό που φθάνει έως και τις στέγες στο Μιζούρι, ενώ στελέχη των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών μαζί με εκατοντάδες εθελοντές σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες για να τοποθετήσουν σάκους με άμμο στα φράγματα με την ελπίδα να εμποδίσουν τα λασπόνερα.

Προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί από την ανατολική Οκλαχόμα έως το νοτιοανατολικό Κάνσας, το νότιο Μιζούρι, το κεντρικό Ιλινόι και τμήματα του Άρκανσο, του Τενεσί και της Φλόριντας, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους ενώ στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν την άνοδο των υδάτων και να προφυλάξουν τις πληγείσες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ