ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με «τρελούς» επιστήμονες: Έκαναν τις γάτες κανίβαλους και τις τάιζαν με σκύλους!

Σάλος με «τρελούς» επιστήμονες: Έκαναν τις γάτες κανίβαλους και τις τάιζαν με σκύλους!
AP Photo/Jacquelyn Martin

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων πυροδότησε αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία επιστήμονες που εργάζονται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόραζαν σκύλους και γάτες από ασιατικά κρεοπωλεία, τους έκαναν ευθανασία και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωα για άσκοπες έρευνες, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Μεταξύ των πειραμάτων που διεξήχθησαν στα ζώα ήταν να ταΐζουν με τα λείψανά τους υγιέστατες γάτες. Στο εργαστήριο του υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πραγματοποιήθηκαν κι άλλα φρικτά πειράματα βάσει των οποίων γάτες εξαναγκάζονταν να τρώνε νεκρούς σκύλους, ενώ έκαναν μέχρι και ενέσεις με απομεινάρια γάτας σε ποντίκια (!), όπως αναφέρει δημοσίευμα του NBC News.

Η ομάδα των «τρελών» επιστημόνων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

«Είναι τρελό. Γάτες - κανίβαλοι, γάτες που τρώνε σκύλους… Δεν βλέπω τη λογική» αναφέρει ο Jim Keen, πρώην επιστήμονας του υπουργείου.

Από την πλευρά του πάντως, ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα πειράματα στόχευαν στη μελέτη διαφορετικών μορφών ενός παρασίτου που προκαλεί τοξοπλάσμωση. Τέτοιες μελέτες υποστηρίζεται πως έχουν διεξαχθεί το 2003 και το 2015...

Υπολογίζεται πάντως πως περισσότεροι από 400 σκύλοι και περισσότερες από 100 γάτες θανατώθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως… τροφή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ