ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε να επιπλέει στον ωκεανό το 1961 και 58 χρόνια μετά αποκαλύφθηκε η φρικιαστική ιστορία της

Βρέθηκε να επιπλέει στον ωκεανό το 1961 και 58 χρόνια μετά αποκαλύφθηκε η φρικιαστική ιστορία της
YouTube/Orphaned At Sea : The Horrific Story Of Terry Jo Duperrault | True Stories #3

Το 1961 εντοπίστηκε, από ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο, στη μέση του ωκεανού στις Μπαχάμες, μία νεαρή κοπέλα στα πρόθυρα του θανάτου.

Το όνομά της ήταν Terry Jo Duperrault.

Όλα άρχισαν όταν ο πατέρας της, δρ. Arthur Duperrault και η μητέρα της, Jean, προγραμμάτισαν μία οικογενειακή εκδρομή. Τα πράγματα όμως πήραν μία πολύ άσχημη τροπή…

Οι δύο γονείς πήραν τα τρία παιδιά τους, τον 14χρονο Brian, την 11χρονη Terry Jo και την 7χρονη Renne και «άνοιξαν πανιά» με σκάφος από το Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα για να εξερευνήσουν τις όμορφες Μπαχάμες.

Καπετάνιος του πλοίου ήταν ο Julian Harvey, ο οποίος είχε φέρει μαζί του και τη σύζυγό του Mary Dene. Για τέσσερις ημέρες το ταξίδι ήταν ειδυλλιακό και όλα κυλούσαν καλά. Όμως, το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, η 11χρονη Terry Jo ξύπνησε μέσα στο βράδυ από τις φωνές του μικρού της αδελφού που φώναζε «Βοήθεια, μπαμπά, βοήθεια».

Ο μικρός φώναζε γιατί είδε κάτι φρικτό: Ο καπετάνιος δολοφόνησε τη σύζυγό του για να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωή της. Το σχέδιό του ήταν να το παρουσιάσει ως... δυστύχημα στη θάλασσα.

Όμως, ο δρ. Arthur Duperrault είδε τι συνέβη και ο Harvey σκότωσε και αυτόν. Μετά, αποφάσισε πως πρέπει να σκοτώσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή, η μικρή τότε Terry Jo κοιμόταν.

Λίγα λεπτά αργότερα ξύπνησε, είδε τον αδερφό της και τον πατέρα της σε μία λίμνη αίματος και ρώτησε τον καπετάνιο τι είχε συμβεί. Τότε, ο άνδρας την έσπρωξε στο κάτω κατάστρωμα και η κοπέλα επέστρεψε στην κουκέτα της. Το πλοίο όμως άρχισε να πλημμυρίζει και αναγκάστηκε να ανέβει ξανά πάνω.

Ο Harvey είχε ανοίξει σκόπιμα τις βαλβίδες για να βυθιστεί το πλοίο και έδωσε στη μικρή ένα σκοινί που συνδεόταν με μία σωσίβιο λέμβο. Όμως, το κορίτσι έριξε το σκοινί και η λέμβος έπεσε στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος βούτηξε αμέσως για να βρει το σωσίβιο, εγκαταλείποντας την Terry Jo στο πλοίο που βυθιζόταν. Η μικρή πέρασε τέσσερις ολόκληρες μέρες στον Ατλαντικό χωρίς νερό και τροφή.

Τότε, από το σημείο πέρασε ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο, το Captain Theo και εντόπισε την κοπέλα, που υπέφερε από πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.

Ο Harvey βρέθηκε να επιπλέει στο Bluebelle τρεις μέρες νωρίτερα. Μαζί του είχε το νεκρό σώμα της Renee (σ.σ. η σύζυγός του) και είπε μια απίστευτη ιστορία για το πώς μια ξαφνική καταιγίδα είχε «χτυπήσει» το πλοίο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και το πλοίο τελικά να βυθιστεί. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προσπάθησε να σώσει το κορίτσι, όταν το βρήκε στο νερό.

Φυσικά, η Terry Jo είχε μια διαφορετική ιστορία να πει. Κι όταν ο Harvey ανακάλυψε ότι η κοπέλα είχε επιζήσει και είχε διασωθεί, έκλεισε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η Terry Jo κατέληξε να ζει με συγγενείς της, ωστόσο για 20 ολόκληρα χρόνια, ποτέ δεν είπε λέξη για το τι συνέβη.

Όμως τη δεκαετία του '80, «ανοίχτηκε» σε λίγους στενούς φίλους της. Σύντομα ακολούθησε ψυχιατρική θεραπεία και κατέληξε να γράψει ένα βιβλίο για όσα πέρασε με τίτλο «Alone: Orphaned on the Ocean».

Το βιβλίο τελικά δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2010, σχεδόν 50 χρόνια μετά το γεγονός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ