ΚΟΣΜΟΣ

Η τρομοκρατία ακυρώνει τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς στις Βρυξέλλες

Η τρομοκρατία ακυρώνει τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς στις Βρυξέλλες
REUTERS/Francois Lenoir

Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις Βρυξέλλες συμπεριλαμβανομένων των πυροτεχνημάτων εξαιτίας αυξημένου τρομοκρατικού συναγερμού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Μάιερ στο συνεργαζόμενο με το CNN δίκτυο RTL.

Η ακύρωση έρχεται ως επακόλουθο της σύλληψης δυο ανθρώπων με την υποψία της εμπλοκής τους σε υπόθεση επίθεσης σε "εμβληματικά κτίρια" της βελγικής πρωτεύουσας στη διάρκεια των εορτασμών για την έλευση του νέου χρόνου.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε τις συλλήψεις την Τρίτη.

Πρόκειται για μέλη ομάδας μουσουλμάνων ποδηλατών με την ονομασία Καμικάζι Ράιντερς και υπάρχουν υποψίες ότι συζητούσαν να επιτεθούν στην Grand Place των Βρυξελλών και σε άλλα μέρη όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος κόσμου, όπως επίσης σε αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αυτό τόνισε ανώτατο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο CNN.

Πάντως, λίγες ώρες μετά τις χθεσινές συλλήψεις, στέλεχος του κέντρου διαχείρισης κρίσεως του υπουργείου των Εσωτερικών είχε διαβεβαιώσει ότι η πρωτεύουσα θα γιορτάσει με πολυάριθμες δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού. Όμως η εισαγγελία ανέφερε ότι η ανακοίνωση των χθεσινών συλλήψεων δεν συνδέεται με την έρευνα αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες για όργιο σε αστυνομικό τμήμα των αποκλεισμένων Βρυξελλών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ