Σόιμπλε: Έφτασα στα πρόθυρα της παραίτησης λόγω της Ελλάδας
Στα πρόθυρα της παραίτησης από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έφτασε στο απόγειο της ελληνικής κρίσης το 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.
O πρώην «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ήταν υπέρμαχος ενός προσωρινού Grexit, ωστόσο η γραμμή του τελικά ακυρώθηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία και αποδέχτηκε το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.
«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση (σ.σ. η Μέρκελ) μού είπε: “Θα συνεχίσεις;”. Αλλά αυτή ήταν μια από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά (σ.σ. στην παραίτηση)» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Στην συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε παραδέχεται πως είχε συχνά έντονες διαφωνίες με την κ. Μέρκελ αλλά επικρατούσε πάντα η αίσθηση του καθήκοντος.
«Δεν συμφωνούσαμε πάντα αλλά ήμουν πάντοτε πιστός» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη εξ’ αρχής κα πως όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από τη νομισματική ένωση για μια δεκαετία –ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Έχασα τη μητέρα μου μετά από 20 ημέρες»: Μαρτυρία για την ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη
12:44
«Ήρθε στο φως» σπάνιο φιλμ του βωβού κινηματογράφου στην Ιαπωνία
12:40
Θεσπρωτία: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονο οδηγό ΙΧ - Έπεσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα
12:38
Πλεύρης στο Politico: Στόχος ο πρώτος κόμβος επιστροφών εκτός ΕΕ μέσα στο 2027
12:32