ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πέταξε κοριτσάκι από τον τρίτο όροφο επειδή πίστευε πως ήταν… το Γκόλουμ

Ρωσία: Πέταξε κοριτσάκι από τον τρίτο όροφο επειδή πίστευε πως ήταν… το Γκόλουμ
AP

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μία Ρωσίδα, η οποία επιχείρησε να σκοτώσει την πεντάχρονη κόρη των γειτόνων της, γιατί πίστευε πως ήταν το Γκόλουμ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η 69χρονη Galina Kobzeva, προσπάθησε να δολοφονήσει την ανήλικη Nadya Shustova με μαχαίρι και σφυρί, λίγο πριν την πετάξει από τον τρίτο όροφο κτηρίου στην πόλη Σαμάρα. Η πεντάχρονη έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο, αλλά σώθηκε από «θαύμα», σύμφωνα με την Daily Mail.

Η κατηγορούμενη τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 8.350 δολαρίων για «ηθική βλάβη».

Επί τέσσερις μήνες, το κοριτσάκι νοσηλευόταν λόγω πολλών καταγμάτων σε κεφάλι και σώμα. Όταν συνήλθε, δήλωσε πως φώναζε απεγνωσμένα για βοήθεια καθώς η γειτόνισσά της τη χτυπούσε και τη μαχαίρωνε, αλλά δεν την άκουσε κανείς.

Η Galina Kobzeva είχε αναλάβει να κάνει babysitting στη μικρή. Τη στιγμή που την πέταξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, μία περαστική είδε το συμβάν, έτρεξε να βοηθήσει την πεντάχρονη και κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο.

«Μην την αγγίξεις! Πρέπει να πεθάνει! Ένας δαίμονας ζει μέσα της!» της φώναξε τότε η 69χρονη.

Στο δικαστήριο η γυναίκα υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή έπινε μπύρα και ταυτοχρόνως έκανε και αγωγή με φάρμακα.

Αναφέρει πως πήγε να δει τι κάνει το παιδί και «ξαφνικά είδε το Γκόλουμ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να την κοιτάει και να γελάει δυνατά». Η πρώτη της αντίδραση ήταν να φύγει από το δωμάτιο. Λίγο μετά όμως, ήπιε παραπάνω μπύρα και επέστρεψε στο χώρο. Εκεί, είδε ξανά τον φανταστικό χαρακτήρα να την κοιτάζει και να γελάει.

«Αποφάσισε να δώσει μάχη με το τέρας» αναφέρει η 25χρονη μητέρα της Nadya, Oksana Baleyko, προσθέτοντας: «Χτυπούσε και κλωτσούσε τη Nadya και τελικά πήρε ένα σφυρί από το μπαλκόνι μας», με το οποίο η 69χρονη συνέχισε να χτυπά το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, δεν θυμόταν τίποτα μέχρι το επόμενο πρωί που ξύπνησε στο κελί της φυλακής. Η μικρή εκμυστηρεύτηκε μάλιστα στη μητέρα της πως η γειτόνισσά τους προσπάθησε και να την πνίξει, λίγο πριν την πετάξει από το παράθυρο.

Οι γιατροί αναφέρουν πως το παιδί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση όταν έφτασε στο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από διάσειση και είχε πολλά τραύματα, μαχαιριές και μελανιές. Επίσης, είχε πάθει κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη και στο γοφό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ