ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η συνάντηση του Πεσκόφ με τον... Τραβόλτα

Ρωσία: Η συνάντηση του Πεσκόφ με τον... Τραβόλτα
ΕUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ρώσου πρόεδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα προσκεκλημένος της διεθνούς διοργάνωσης απονομής μουσικών βραβείων BraVo.

Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά την διάρκεια του δείπνου που δόθηκε προς τιμή των βραβευθέντων και προσκεκλημένων της διεθνούς διοργάνωσης στο Θέατρο Μπαλσόι.

Ο Τζον Τραβόλτα μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Ρώσο αξιωματούχο για το πώς βλέπουν οι απλοί Αμερικανοί του Ρώσους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε στο πρακτορείο TASS για τη συνάντηση του αυτή και το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. «Μιλήσαμε για τα πάντα, όχι τόσο για την πολιτική, όσο για τις σύγχρονες πραγματικότητες γενικά» δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «ο Τραβόλτα έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη ζωή στη χώρα μας» και ότι ο ίδιος του είπε ότι έχει αποκομίσει καλές εντυπώσεις για τη Ρωσία.

«Μιλήσαμε για το ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της ρωσοφοβικής υστερίας, που εκδηλώνεται στους πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ» είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «το ενδιαφέρον είναι μάλιστα ότι σύμφωνα με τον ίδιο (τον Τραβόλτα) η υστερία αυτή στο επίπεδο των απλών Αμερικανών σχεδόν δεν εκδηλώνεται, στο επίπεδο της καθημερινότητας στις ΗΠΑ όλα είναι πιο ήρεμα»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πάντως κατέστησε σαφές ότι ο Τζον Τραβόλτα δεν έδειξε ενδιαφέρον να αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα, όπως έκανε ο συνάδελφος του από το Χόλυγουντ Στήβεν Σιγκάλ ή ο Γάλλος συνάδελφός του Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Στις 21 Μαρτίου ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος ασχολείται με τη φιλανθρωπία, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Μιχαήλ Φεντότοφ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχαν, Φεντότοφ και Τραβόλτα, συμφώνησαν να διοργανώσουν μια συζήτηση με σκοπό την ανάπτυξη την συνεργασίας μεταξύ κοινωνικών παραγόντων από τις ΗΠΑ και την Ρωσική Ομοσπονδία με την συμμετοχή ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθοποιών. Μίλησαν επίσης για το φιλανθρωπικό έργο και τις δυνατότητες να παρασχεθεί βοήθεια σε άτομα εξαρτώμενα από τα ναρκωτικά και πρώην φυλακισμένους που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης τους στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ