ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «καρατόμησε» φωτογράφο επειδή... τον έκρυψε από το κοινό του για τρία δευτερόλεπτα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «καρατόμησε» φωτογράφο επειδή... τον έκρυψε από το κοινό του για τρία δευτερόλεπτα
Φωτογραφία αρχείου Jorge Silva/Pool Photo via AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, απέλυσε τον προσωπικό του φωτογράφο διότι «παραβίασε τους κανόνες».

Ο φωτογράφος Ρι, που είναι γνωστός μόνο με το επώνυμό του, απολύθηκε γιατί προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερες λήψεις, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήγαινε να ψηφίσει στις 10 Μαρτίου.

Ο Κιμ πήγε να ψηφίσει και όταν σταμάτησε να χαιρετήσει το πλήθος, ο Ρι βγήκε μπροστά του για να τραβήξει μια φωτογραφία, ωστόσο τον έκρυψε από το πλήθος για τρία ολόκληρα... δευτερόλεπτα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, επικαλούμενη πηγές της Πιονγιάνγκ, το «έγκλημα» του φωτογράφου ήταν ότι «το φλας της μηχανής του, κάλυπτε το λαιμό του αγαπημένου και σεβαστού ηγέτη».

Μάλιστα ο φωτογράφος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε και άλλους δύο κανόνες. Συγκεκριμένα, τον φωτογράφισε σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων καθώς επίσης τον φωτογράφισε στεκόμενος ακριβώς απέναντι του.

Έτσι, ο 47χρονος φωτογράφος όχι μόνο απολύθηκε, αλλά και εκδιώχθηκε από το κόμμα, με αποτέλεσμα να γίνει αυτόματα πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Ο φωτογράφος, ήταν από τους πιο έμπιστους του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ ήταν και αυτός που κάλυψε φωτογραφικά τις συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ