ΚΟΣΜΟΣ

Δυστύχημα σε εξέδρα γεώτρησης στη Βόρεια Θάλασσα

Δυστύχημα σε εξέδρα γεώτρησης στη Βόρεια Θάλασσα
Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από κύμα που έπληξε εξέδρα γεώτρησης στη Βόρεια Θάλασσα George Osodi/Bloomberg via Getty Images/Ideal Images

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα μεγάλο κύμα έπληξε εξέδρα γεώτρησης που ανήκε σε κινεζική εταιρεία, στο υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου Τρολ έξω από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το κοίτασμα διαχειρίζεται η εταιρεία Statoil, η οποία ειδοποιήθηκε μαζί με την China Oilfield Services Ltd (COSL) για το γεγονός, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περίπου 50 άτομα από τα 106 του προσωπικού στην εξέδρα μεταφέρθηκαν εκτός της, αφού καταστράφηκαν οι χώροι διαμονής τΟΥς.

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες κατά το δυστύχημα, με 14μετρα κύματα και αέρα με ταχύτητα 25-30 μέτρα το δευτερόλεπτο. Οι δυνατοί άνεμοι εμπόδισαν ένα ελικόπτερο να προσγειωθεί στην εξέδρα και έτσι τα άτομα έπρεπε να ανυψωθούν», δήλωσε στο Reuters η Αϊλίν Μπρούντλαντ, εκπρόσωπος στη Νορβηγική Αρχή Πετρελαϊκής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη Νορβηγική Αρχή, αυτό είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στα νερά της Νορβηγίας από το 2009, όταν ένας εργάτης έπεσε από σκαλωσιά σε μια εξέδρα της Βόρειας Θάλασσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ