ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο ξεκίνησε για Ντίσελντορφ και προσγειώθηκε κατά λάθος στο Εδιμβούργο!

Αεροπλάνο ξεκίνησε για Ντίσελντορφ και προσγειώθηκε κατά λάθος στο Εδιμβούργο!
AP Photo/David Zalubowski, File

Ανυποψίαστοι οι επιβάτες της British Airways επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα (25/03) στην πτήση της τους με προορισμό το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ωστόσο προσγειώθηκαν κατά λάθος στο... Εδιμβούργο!

Και όχι, δεν πήρε ο... ύπνος τον πιλότο, αλλά για όλα έφταιγε το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, τόσο στους πιλότους, όσο και στο προσωπικό, το οποίο ανέφερε ως προορισμό το Εδιμβούργο.

Ο Πιοτρ Πομιένσκι, φοιτητής στο Imperial College του Λονδίνου μίλησε στο CNNi για το περιστατικό καθώς στην πτήση επέβαινε η σύντροφός του, Σόγια Ζάμπο. «Είδα στο flightradar ότι το αεροσκάφος βρισκόταν βόρεια αντί για νότια, αλλά υπέθεσα πως είχε γίνει κάποιο λάθος, μέχρι που είδα ότι προσγειώθηκε στο Εδιμβούργο».

Η ίδια η κοπέλα είπε στο CNNi ότι κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν είδε βουνά από το παράθυρο του αεροπλάνου αντί για την πεδιάδα της Γερμανίας.

Σύντομα, όλοι οι επιβάτες κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως ο προορισμός τους δεν ήταν η Γερμανία. Ξεκίνησαν έτσι να μιλούν μεταξύ τους, συνειδητοποιώντας πως είχαν τον ίδιο προορισμό: Το Ντίσελντορφ και μόνο... αυτό!

Όταν προσγειώθηκαν τους ρώτησαν ποιοι ταξίδευαν για Γερμανία και όλοι σήκωσαν τα χέρια τους.

Ο πιλότος τούς ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και την αναστάτωση, ενημερώνοντάς τους πως θα γινόταν ανεφοδιασμός στο αεροσκάφος και θα συνέχιζαν για το σωστό προορισμό.

Πολλοί ήταν αυτοί πάντως που αστειεύονταν, ενώ κάποιοι δεν είχαν καταλάβει εξ αρχής ότι όδευαν για αλλού, καθώς κοιμόντουσαν.

Η εταιρεία πάντως απολογήθηκε για το λάθος, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα κάνει κάποιο «δώρο» στους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ