ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια είναι εκεί έξω:«Μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι και να μας ξέφυγαν τα σημάδια» λέει η NASA

Η αλήθεια είναι εκεί έξω:«Μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι και να μας ξέφυγαν τα σημάδια» λέει η NASA
Pixabay

NASA και φυσικοί του Χάρβαρντυποστηρίζουν πως ο άνθρωπος μπορεί να έχει χάσει σημάδια που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων.

Σύμφωνα με τον Avi Loeb από το Χάρβαρντ «οι εξωγήινοι δεν είναι επιστημονική φαντασία» και το να μην γίνεται συζήτηση για την ύπαρξή τους είναι έγκλημα, καθώς δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση.

Ο Silvano P. Colombano του Ames Research Center της NASA, τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα η ανθρωπότητα να έχει χάσει κάποια σημάδια που θα αποδείκνυαν ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι International Business Times.

Όπως είπε ο ίδιος, η ζωή στη Γη μπορεί να είναι μέρος μίας γενικότερης αλυσίδας εξέλιξης. Αυτό σημαίνει πως ίσως κάπου στο σύμπαν υπάρχουν ανώτερα όντα, τα οποία είναι πιο προηγμένα από τον άνθρωπο, αλλά, ενδέχεται να μην έχουν την ίδια γενετική σύσταση με αυτόν.

Παρότι είναι λογικό να θεωρηθεί πως η ζωή σε άλλους πλανήτες – αν υπάρχει – ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως και στη Γη, ο Colombano εξήγησε πως ίσως πρέπει να εξεταστεί και η πιθανότητα οι εξωγήινοι να μην είναι «οργανισμοί με βάση τον άνθρακα, όπως εμείς».

Αυτή η θεωρία μειώνει και την πιθανότητα να έχουν την ίδια τεχνολογία με το ανθρώπινο γένος, καθώς είναι τεράστια τα χρονικά κενά στην αλυσίδα της εξέλιξης.

Ο Δρ. Edward Schwieterman, επικεφαλής μίας νέας έρευνας και εργαζόμενος της NASA, υποστήριξε την ίδια θεωρία όταν η ομάδα του τού ζήτησε να ερευνήσουν για μονοξείδιο του άνθρακα σε άλλους πλανήτες.

Στο μακρινό παρελθόν η Γη δεν είχε καθόλου οξυγόνο, αλλά υπήρχε μικροβιακή ζωή στους ωκεανούς της. Σήμερα, ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με οξυγόνο και ζωή, κάτι που δεν συνέβαινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο Caleb Scharf, διευθυντής του Astrobiology Center του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια, προσέθεσε πως είναι πιθανό η εξωγήινη ζωή να είναι τόσο εξελιγμένη που να είναι δύσκολο να εντοπιστεί με τη βοήθεια της φυσικής. Όπως είπε, υπήρξαν κάποια ανεξήγητα στοιχεία σε περιπτώσεις «θέασης» ενός ΟΥΦΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αξίζει να μελετηθούν τα εξωγήινα φαινόμενα από μία διαφορετική οπτική. Οι έρευνες πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλες τις πιθανότητες και διαφορετικές μορφές επικοινωνίας. Ο Scharf, ουσιαστικά, υποστήριξε πως αν η γήινη τεχνολογία δεν είναι αρκετή για να εντοπίσει εξωγήινους, τότε οι επιστήμονες πρέπει να είναι πιο ανοιχτοί σε «ορισμένες ακραίες πιθανότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ