Καναδάς: Χορήγηση ασύλου στη γυναίκα που είχε κρύψει τον Σνόουντεν
H γυναίκα η οποία είχε βοηθήσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν όταν κρυβόταν στο Χονγκ Κονγκ, μετά τις αποκαλύψεις του για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism της NSA, έφθασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στον Καναδά, όπου της χορηγήθηκε άσυλο.
Η Βανέσα Μέι Ροντέλ, ηλικίας 42 ετών και η κόρη επτάχρονη κόρη της, Κιάνα, έφθασαν στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο όπου μίλησαν, χαμογελώντας, σε δημοσιογράφους.
«Είμαστε τώρα μόνιμες κάτοικοι του Καναδά. Είμαστε πλέον ασφαλείς και ελεύθερες. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη», είπε η Ροντέλ, υπήκοος Φιλιππίνων, βγαίνοντας από το γραφείο της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Μητέρα και κόρη θα μεταβούν στο Μόντρεαλ, όπου θα εγκατασταθούν, χάρη στην αναδοχή μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Η ΜΚΟ «For the Refugees» («Για τους Πρόσφυγες»), που έχει ιδρύσει μια ομάδα Καναδών δικηγόρων, τις συνόδευσε στη διαδικασία αίτησης ασύλου.
Βουλιαγμένη: Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση της σορού του 34χρονου δύτη
13:52
Εντείνει τις επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου το Ιράν - Η στήριξη των Χούθι και τα νέα δεδομένα
13:48
Επίσκεψη Πάπα Λέοντα στο Μονακό: Έκκληση σε δισεκατομμυριούχους να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη
13:43
Σε ντοκιμαντέρ του BBC η Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική της εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων
13:32