ΚΟΣΜΟΣ

Τσαπεκοένσε: Επέζησε από την αεροπορική τραγωδία και πέθανε μέσα στο γήπεδο

Τσαπεκοένσε: Επέζησε από την αεροπορική τραγωδία και πέθανε μέσα στο γήπεδο
AP Photo/Silvia Izquierdo

Ο ένας από τους έξι επιβάτες που διασώθηκαν από τη μοιραία πτήση που μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα της Τσαπεκοένσε, έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Ραφαέλ Χενζέλ, δημοσιογράφος ο οποίος ακολουθούσε την αποστολή της ομάδας και διασώθηκε της συντριβής του 2016, πέθανε την Τρίτη (26/03) από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 45 ετών, όπως δήλωσε η βραζιλιάνικη ομάδα.

Η εφημερίδα «Ο’ Globo» ανέφερε ότι ο 45χρονος κατέρρευσε παίζοντας ποδόσφαιρο στα νότια της Σαπέκο και παρόλο που τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο κατέληξε.

Ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή, ο Χενζέλ επέστρεψε στη δουλειά του μετά από την ανάκαμψή του από το αεροπορικό δυστύχημα.

«Σε όλη τη λαμπρή καριέρα του, ο Ραφαέλ είπε την ιστορία της Τσαπεκοένσε», ανέφερε η ομάδα στην ιστοσελίδα της. «Ήταν σύμβολο της ανασυγκρότησης του συλλόγου και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Στην αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα. Εκ των έξι επιζώντων οι τρεις είναι παίκτες της ομάδας, που πήγαινε στον τελικό του Copa Sudamericana όταν το αεροσκάφος συνετρίβη σε μια πλαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ