ΚΟΣΜΟΣ

Σε αστυνομικό κλοίο το Παρίσι για την Πρωτοχρονιά

Σε αστυνομικό κλοίο το Παρίσι για την Πρωτοχρονιά

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα εορταστεί η Πρωτοχρονιά στο Παρίσι καθώς πάνω από 100.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στους δρόμους της πόλης, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

"Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή" για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο "μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές", όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 40.000 πυροσβέστες θα είναι επίσης σε επιφυλακή για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είπε ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Ντομόν, ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Από τους 100.000 αστυνομικούς, οι 11.000 θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και τα προάστιά του, από 9.000 που ήταν πέρσι. Σχεδόν 1.700 θα βρίσκονται στην περιοχή από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι το Πεδίο του Άρεως, όπου κατά παράδοση συγκεντρώνονται οι παριζιάνοι και οι τουρίστες για να γιορτάσουν το νέο έτος, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Πέρσι, στους εορτασμούς στην πρωτεύουσα συμμετείχαν 600.000 άνθρωποι, όμως φέτος αναμένονται πολύ λιγότεροι. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αφότου η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ